בגיל השלישי כשהארוחות המזינות חשובות לא פחות מהחום האנושי – דיירי פנחס רוזן זוכים למענה חם ומזין גם לגוף וגם לנשמה. “המפגשים בחדר האוכל, הפכו את דיירי הבית למשפחה”, כך אומרת אירה יוסים, מנהלת המטבח של בית
קרן שלהבת
המטבח הוא לב ליבו של הבית יגיד כל ילד, והבשלן, או במקרה שלנו, הבשלנית היא המנוע החיוני להפעלת הלב החם והאוהב. לרגל יום המשפחה, קפצנו לביקור במטבח של בית הדיור המוגן בית פנחס רוזן ברמת חן – שמספק לדייריו מקור חום, חברה ואווירה משפחתית. מלבד 3 הארוחות המזינות בכל יום – הם זוכים לחיי חברה וחברויות שנוצרות סביב השולחן.
על הניחוחות והטעמים אחראית אירה יוסים (62), מנהלת המטבח ב-34 השנים האחרונות שלדבריה בית פנחס רוזן הפך לביתה השני. “החיבור שלי לבישול הגיע מבית אמא ומהמטבח הרוסי. למדתי לבשל מאימי וכשהגעתי לישראל בגיל 27 חיפשתי עבודה במטבח. הייתי מהנדסת אבל בישראל לא יכולתי לעבוד בתחום בגלל קשיי השפה. הגעתי לבית פנחס רוזן וכאן מצאתי את הבית השני שלי”.
אירה, שעברה הכשרות בתחום המזון ומבשלת , יחד עם צוות המטבח , בכל יום 3 ארוחות לדיירים, מספרת שלעולם לא תפסח על הבורשט ומרק הרוסולניק שלמדה מאמה. “אמי נפטרה וכשאני מבשלת את המאכלים שלה – אני מרגישה שהיא לידי”, אומרת אירה ומספרת על כך שמבחינתה דיירי הבית הם כמו ההורים שלה להם זכתה בזכות היותה במקום.
אירה עלתה מרוסיה והחלה עבודתה בבית פנחס רוזן בתור עוזרת למנהלת המטבח. כשזו עזבה החליפה אותה, ומאז היא מנצחת ביד אומן על כל תהליך הבישול, החל מאיסוף המתכונים ועד ההכנה שמתאימה במיוחד לחיך הדיירים בבית, החל מהבורשט שאהוב עליה, עופות בתנור, סוגי סלטים ומרקים ועד לחריימה (לא חריף, היא אומרת בחיוך).
“אני מבשלת רק מנות שמתאימות לגיל השלישי. יש לנו וועד במקום שדואג להעביר לי מידע על העדפות הדיירים. אני והצוות שלי מבשלים בכל יום כמויות גדולות כדי שהאוכל יספיק לכולם אך גם יהיה מזין וטעים”.
כיצד את מצליחה לגוון את הארוחות מידי יום ביומו?
“אני מבשלת מאהבה – דבר שגורם לי להתעניין בדרישות של הדיירים ובעצות שאני מקבלת מהדיאטנית שמפקחת על מרכיבי התזונה. אספתי המון מתכונים במשך השנים ואני מתעדכנת במתכונים חדשים כדי שלדיירים יהיה כיף להגיע לחדר האוכל ושירגישו הכי בבית שאפשר”.
מה קורה אצלכם בימי שישי וחגים?
“בימי שישי והחגים הארוחות יותר חגיגיות. הדיירים מתלבשים יפה ויש קידוש לכולם .ממש משמח אותי לראות אותם נפגשים, מדברים, חולקים חוויות ומרגישים כמו בתוך משפחה אחת גדולה”.
ורד מאירמן מנהלת בית פנחס רוזן: “אנחנו שמחים וגאים לומר שרוב הדיירים בבית אוכלים בחדר האוכל. בדרך זו הם שומרים על בריאות תקינה ומזינים את גופם באוכל ביתי, טרי ובריא – 3 פעמים ביום. צוות העובדות בחדר האוכל יודע מה כל דייר אוהב או זקוק לו מהכלים שעל השולחן ועד למרכיבי המנה. יש לנו תפריט מגוון שמשתנה כל יום כשגולת הכותרת של המטבח הוא המרקים הטעימים של אירה שהניחוחות שלהם נישאים עד לרחוב. אצלנו בוחרים גם את המשפחה וגם את המרק”.
בית פנחס רוזן הינו בית דיור מוגן בוטיק ייחודי ואיכותי הנמצא בלב שכונת היוקרה רמת חן ובמרחק הליכה מן הפארק הלאומי. הבית מעניק לדיירים חווית מגורים אינטימית, אלגנטית וקלאסית ברמה גבוהה. וגודלו מאפשר היכרות אינטימית של הצוות עם כל דייר ודייר.
הצוות המנוסה והמקצועי אמון על מתן שרות ברמה הגבוהה ביותר.
הבית הוקם בשנת 1955 והינו חלק מרשת “חברת מעונות הורים”, מל”כר (מוסד ללא כוונת רווח) בעל איתנות כלכלית, שמבטיח יציבות וביטחון לדייריו.